maandag 6 februari 2012

Mini quiche met zoete tomaatjes en kaas.

Men neme;
 * 2 sjalotjes, in ringen gesneden
* 1 doosje kerstomaatjes, gehalveerd
* Scheutje balsamicoazijn
* zout en peper
* Hartig taartdeeg
* brie of geitenkaas
* Kleine taartvormpjes of muffinvormpjes

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit de sjalotjes in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
- Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en roerbak een minuut.
- Voeg de balsamico toe en laat heel even aan de kook komen.
- Laat het geheel afkoelen en breng op smaak met zout en peper.
- Druk het deeg in de vormpjes(4) en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Zet ze ongeveer 10 minuten in de oven om een beetje te laten garen.
- Als het deeg een licht begint te kleuren uit de oven halen en het tomatenmengsel verdelen over de vormpjes.
- Hierover een paar plakjes brie of geitenkaas.
- Bak de mini quiches in circa 15 minuten goudbruin.


Bon appétit!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten