zondag 3 juni 2012

Kaastaart

In Frankrijk is het gebruikelijk om als 3e gang van een diner kaas te eten om de spijsvertering op gang te brengen. De Fransen snijden een paar kleine stukjes af en eten dat met een stukje brood. Nederlanders hebben de neiging om de hele kaasplank leeg te eten ;-) Het is natuurlijk ook erg verleidelijk als je die heerlijke kaasjes ziet liggen. Bij ons staat er natuurlijk ook kaas als 3e gang op het menu en aan het eind van de week blijf je zitten met vele verschillende stukjes kaas. Zonde om aan de kippen te geven dus wij maken er een kaastaart van en die komt dan ook weer op tafel. In punten of in rondjes uitgestoken.

 Kant en klaar deeg en het bakpapier zit er ook al onder, uitrollen en in een ronde bakvorm leggen.
Gaatjes in prikken en ongeveer 10 minuten in een oven van 180gr.
Kaas in kleine stukjes op het deeg.


De kaas laten smelten in een oven van 180gr. en na zo'n half uurtje kan de taart uit de oven. Een beetje laten afkoelen en serveren. Koud is het ook erg lekker.


Bon Appétit!

Ps. dit recept idee heb ik van Rudolf.

1 opmerking:

  1. Met een beetje fantasie komt een mens wel door zijn restjes heen.Zit je lekker achter je computer omdat het weer even geen weer is?
    Anje

    BeantwoordenVerwijderen