zondag 3 juni 2012

KaasTomatenCake


Dit recept idee heb ik van Renee Vonk, een beetje van mij er bij en het is een heerlijke cake geworden. Wij hebben het geserveerd als entree van onze table d'hôtes en het kan ook heel goed bij de borrel. Het recept van Renee staat hier; http://reneevonk.wordpress.com/2012/03/09/recept-van-de-week-tomatencake

Dit heb je nodig voor de KaasTomatenCake;


* 3 eieren
* 170gr. zelfrijzend bakmeel
* 80ml olijfolie
* 125ml melk
* 200gr. mozzarella
* 100gr. zongedroogde tomaatjes op olie
* handje basilicum bladeren
* pakje schapenkaas
* 15/20 olijven in ringen gesneden


Tomaatjes snijden en even bakken in een klein beetje olijfolie en laten afkoelen.
Klop het meel en de eieren en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Al roerend de melk er bij.


Olijven en basilicum toevoegen.


Mozzarella, schapenkaas en de afgekoelde tomaatjes er bij.


De massa in een beboterde cakevorm en ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.



Bon Appétit!

2 opmerkingen:

  1. Lijkt lekker. Hoewel je in Nederland eigenlijk bij cake altijd denkt aan zoet zijn ze hier heel goed in hartige. Als je eens wilt variëren:ik heb een boekje met 30 verschillende hartige cakerecepten (frans). Mag je best eens lenen.Wat een akelig weer vandaag na al die heerlijke dagen.Hoop dat het snel weer zomers wordt.
    Groetjes
    Anje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Anje, dat boekje zou ik graag eens van je willen lenen.
    Gelukkig hadden we vandaag een redelijk mooie dag. Maar echt zomers is het niet te noemen ;-) Groetjes van Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen