maandag 4 februari 2013

Bietjesgratin

Er komen heel veel recepten voorbij op twitter en facebook en af en toe spreekt mij er één aan om gelijk te gaan maken. Zo ook deze van Renée Vonk, zij twittert iedere vrijdag een recept. Op haar blog 'Kijk, Zuid-Frankrijk'  http://reneevonk.wordpress.com staan nog veel meer lekkere recepten en leuke verhalen!
Als ik een recept heb gevonden maak ik het nooit helemaal precies na, ben een beetje eigenwijs ;-).
Deze keer heb ik 'bietjesgratin' gemaakt omdat wij dol op bietjes en geitenkaas zijn. Ik was benieuwd naar de combinatie. Wij vonden het erg lekker en gaan het in de zomer serveren aan onze gasten.

Dit zijn de ingrediënten:
- aardappelen
- gekookte bietjes
- uien
- knoflook
- rolletje(s) geitenkaas
- balsamico-azijn
- oregano
De hoeveelheden hangen af voor hoeveel personen je het gaat maken.

*aardappelen koken en in plakken snijden
*bietjes in plakken snijden
*uien fijn snijden en fruiten
*knoflook uitpersen en even mee fruiten
*scheut balsamico-azijn toevoegen
*goed mengen en van het vuur halen.


De bodem van een ovenschaal bedekken met de plakken aardappel, dan de helft van het uien mengsel en daarop de plakken biet. Hierop weer aardappel, uien mengsel, biet en daarna bedekken met plakjes geitenkaas. Bestrooien met oregano en in een oven van 180 graden zetten.


Ongeveer 20/30 minuten totdat de kaas is gesmolten en alles lekker warm is.

Bon appétit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten