zaterdag 16 februari 2013

CourgetteGratin

Deze gratin is ook in de smaak gevallen!

Ingrediënten:
* aardappelen
* gehakt
* knoflook
* gedroogde Italiaanse kruiden
* courgettes
* 2 eieren
* 125 ml room
* schapenkaas


- Aardappels beetgaar koken en in plakken snijden.
- Gehakt rul bakken met de knoflook, zout en peper.
- Op de bodem van een ovenschaal de gehakt scheppen.
- De plakjes aardappel en plakjes courgette, dakpansgewijs op de gehakt verdelen.


- De eieren met de room kloppen en over de aardappel en courgettes schenken.
- Verkruimel de kaas erover.
- Strooi de Italiaanse kruiden erover.
- Bak de gratin in een voorverwarmde oven van 180 graden goudbruin en gaar in ca. 30 min.


Bon appétit!

1 opmerking:

  1. Leuk dat je over koken en zo schrijft. Ik ga je graag volgen. Vanavond ga ik het recept van de gratin maken, maar dan zonder vlees, want ik ben vegetariër. Groeten en je bent ook van harte welkom op mijn blog, wat over Frankrijk en Franse brocante gaat. Dag, Lilian

    BeantwoordenVerwijderen